flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОГОЛОШЕНО ВИРОК У РЕЗОНАНСНОМУ КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ

02 листопада 2023, 09:56

01 листопада 2023 року колегією суддів Білоцерківського міськрайонного суду проголошено виправдувальний вирок у кримінальній справі з підвищеним суспільним інтересом, розгляд якої тривав майже 6 довгих років.

Двом особам було висунуто обвинувачення у незаконному заволодінні нерухомим майном місцевого акціонерного товариства та басейнового управління водних ресурсів, а саме - у вчиненні кримінальних правопорушень,  передбачених ч.4 ст.190, ч.5 ст.191, ч.1 ст.358, ч.1 ст.366 КК України.

 Складний кримінальний процес розпочався в жовтні 2017 року. У зв’язку зі зміною складу суду судовий розгляд двічі починався спочатку з об’єктивних причин. Отже, новий  розгляд вимагав від суду безпрецедентної інтенсивності – у середньому одне засідання на тиждень. Загалом, у справі було призначено понад 100 судових засідань, майже 50% з яких вимушено відкладались у зв’язку з неявкою представники потерпілих (15 засідань) та представників сторони обвинувачення (понад 30 засідань). Реагуючи процесуальними засобами, суд все ж таки забезпечив дотримання вимог кримінального процесу та участі всіх учасників у судовому розгляді.

В ході розгляду кримінального провадження судом допитано 24 особи (представники потерпілих, свідки, обвинувачені), досліджено більше 20 томів письмових та речових доказів. Мотиви та висновки суду за результатами судового розгляду детально викладені у вироку.

Одночасно, суд доводить до відома учасників справи, які не були присутні при проголошенні вироку, що вони мають право ознайомитися з журналом судового засідання і подати на нього письмові зауваження. З вироком можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень (№357/2235/18). Вирок суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.  

 

Прес-служба Білоцерківського міськрайонного суду Київської області