flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у катуванні

02 жовтня 2023, 16:01

02.10.2023 слідчим суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області задоволено клопотання слідчого, щодо обрання запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб особі, яка підозрюється у катуванні малолітнього.

Встановлено, що громадянин С., мав триваючий конфлікт зі свою сестрою, у зв’язку з зловживанням ним алкогольних напоїв, яка напередодні жартома повідомила останньому, що у випадку появи його в стані алкогольного сп’яніння у вказаному подвір’ї її малолітні діти відшмагають його лозинами. Так, 30.09.2023 близько 11 год. 00 хв. С., в стані алкогольного сп’яніння, прийшов за місцем спільного проживання на територію домоволодіння, де у подвір’ї побачив малолітнього Т. 2017 року народження.

На фоні триваючого конфлікту у С. виник умисел спрямований на вчинення картування малолітнього Т., шляхом систематичного спричинення йому тілесних ушкоджень, з метою залякування останнього.

В подальшому С., грубо порушуючи гарантовані державою конституційні права і свободи людини, передбачені ч.І ст.З Конституції України, згідно з якою людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю та ч. 1 ст. 28 Конституції України, згідно з якою ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню, усвідомлюючи протиправний характер та наслідки своїх дій, діючи умисно, злочинно усвідомлюючи та бажаючи настання наслідків, з метою залякування малолітнього Т., наніс один удар долонею правої руки в область голови останнього.

Після чого, Т., побоюючись за свої життя та здоров’я забіг до приміщення будинку, а С. прослідував з ним. В подальшому перебуваючи в одній з кімнат вищевказаного будинку С. штовхнув потерпілого на ліжко, та наніс не менше десяти ударів руками, зібраними в кулаки в область голови Т. після чого почав душити останнього. В подальшому С., схопив за верхній одяг, підняв малолітнього Т. та кинувши на підлогу, наніс один удар правою ногою в область тулубу. Після чого схопив малолітнього Т. - С. кинув його на малолітнього брата Т.., який в цей час лежав на ліжку і наніс удар ліктьовою частиною правої руки в область живота Т.

Своїми злочинним діями С. спричинив малолітньому Т., наступні тілесні ушкодження: струс головного мозку, білеорбітальні гематоми, множинні садна голови та шиї, носову кровотечу.

При нанесенні даних тілесних ушкоджень малолітній потерпілий Т. відчував фізичне та моральне страждання, що призвело до шокового стану останнього.

Дане кримінальне правопорушення інкримінується за ч.1 ст.127 КК України та карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.