flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрав законної сили вирок відносно розбійника

20 вересня 2023, 10:08

19 вересня 2023 року набрав законної сили вирок відносно раніше неодноразово судимого громадянина Г., який вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 187, ч. 2 ст. 187 КК України.

Як було встановлено досудовим рослідуванням, 02.08.2019 року приблизно о 05 год. Г., знаходячись біля будинку у м. Біла Церква, діючи умисно, повторно, таємно від оточуючих, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, шляхом розбиття скла передніх правих дверей автомобіля, належного громадянину Г., звідки викрав належне останньому майно.

Після цього Г. з місця вчинення злочину зник, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим завдав потерпілому громадянину Г. майнової шкоди на загальну суму 625 грн.

23 серпня 2019 року приблизно о 01 год. Г., знаходячись біля готелю у м. Біла Церква, побачив громадянина Н., після чого у нього виник умисел на вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу.

Реалізуючи зазначений злочинний умисел, Г., діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, маючи намір уникнути опору особи, яка зазнає нападу, наніс потерпілому Н. один удар дерев’яною битою по потилиці, внаслідок чого останній впав на плитку.

У подальшому, Г., побачив, що Н. отямився та намагається чинити опір злочинним діям, наніс йому тією ж дерев’яною битою один удар по лівій гомілці, чим остаточно подолав опір останнього. Внаслідок вказаних ударів потерпілому Н. завдані тілесні ушкодження, а саме: рана в правій потиличній області, синець на лівій гомілці. Рана відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я; синець відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень.

Доводячи злочинний умисел до кінця, Г. відкрито заволодів належними потерпілому Н. грошовими коштами в сумі 250 грн., які лежали у кишені кофти, та іншим майном.

Після цього, Г. з місця вчинення злочину зник, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим завдав потерпілому Н. майнової шкоди на загальну суму 2300,01 грн.

23 серпня 2019 року приблизно о 02 год. 30 хв. Г. та особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, проходячи разом повз торгівельний центр у м. Біла Церква, побачили Ц., після чого у них виник умисел на вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу.

Реалізуючи зазначений злочинний умисел, Г., будучи особою, яка раніше вчинила розбій, діючи умисно, за попередньою змовою із особою, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, маючи намір уникнути опору особи, яка зазнає нападу, наніс Ц. один удар дерев’яною битою по лівій кисті та один удар тією ж битою по потилиці. Одразу після цього Г. та особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження, побачили, що потерпілий Ц., намагаючись втекти, впав на асфальт дороги, бажаючи остаточно подолати опір останнього, нанесли йому не менше 2 ударів кожен ногами по голові.

Внаслідок вказаних ударів потерпілому Ц. завдані тілесні ушкодження, а саме: рани в лобній області справа, в потиличній області зліва; садно в лобно-тім’яній області справа, синці на повіках лівого ока, на лівій кисті та на лівій щоці; крововилив на склері лівого ока. Рани відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я; усі інші ушкодження відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Доводячи злочинний умисел до кінця, Г. викрав з правої задньої кишені шортів потерпілого Ц. грошові кошти в сумі 300 грн. Одразу після цього Г. зняв з плеча потерпілого Цимбала О.О. належну йому сумку чорного кольору, а особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження заволоділа належним потерпілому Ц. майном, яке знаходилось всередині вказаної сумки.

Після вчинення злочину особа, матеріали відносно якої виділені в окреме провадження та Г. з місця вчинення злочину зникли, а незаконно здобутим майном розпорядились на власний розсуд, чим завдали потерпілому Ц. майнової шкоди на загальну суму 374,59 грн.

Вироком Г. було визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 187, ч. 2 ст. 187 КК України та призначене узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості від 17.08.2023 року покарання, а саме за:

- ч. 2 ст. 185 КК України –2 (два) роки позбавлення волі;

- ч. 1 ст. 187 КК України –4 (чотири) роки позбавлення волі;

- ч. 2 ст. 187 КК України –7 (сім) років позбавлення волі із конфіскацією всього майна, за виключенням житла.

На підставі ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно визначено Г. покарання 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, за виключенням житла.