flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у завідомо неправдивому повідомленні

30 серпня 2023, 16:02

28.08.2028 слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області задоволив клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави стосовно  громадянина С., підозрюваного у вчинені злочину, передбаченого ст. 259 ч. 1 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що слідчим відділом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України.

25.08.2023 близько 19:50 год. громадянин С., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння прибув на залізничну станцію, де сів до потягу.

Цього ж дня, близько 20:00 год. у громадянина С., який перебував в першому вагоні вказаного потягу, що знаходився на території залізничної станції, раптово виник протиправний умисел спрямований на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху - замінування.

Реалізуючи свій протиправний умисел, С., перебуваючи у вказаному місці та у вказаний час, переслідуючи свій протиправний умисел, спрямований на завідомо неправдиве повідомлення про вибух - замінування, діючи умисно, достовірно знаючи та усвідомлюючи, що поширена ним інформація є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку страху у населення, а також порушить громадську безпеку та дезорганізує діяльність руху залізничного транспорту, останній підійшов та постукав до кабіни машиніста потягу. В подальшому, коли машиніст відчинив двері кабіни машиніста, С.  повідомив його про замінування вказаного потягу, що призвело до дезорганізації функціонуванні діяльності «Укразалізниці», породження паніки серед пасажирів вказаного потягу, порушило нормальний ритм життя населення та до безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення.

Дане кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.