flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у побитті працівниці АЗС

29 червня 2023, 11:29

28 червня слідчим суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області задоволення клопотання  слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно підозрюваної особи П. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 червня 2023 року близько 04 год. 10 хв. особа П.  перебуваючи в службовому приміщенні АЗС  в м. Біла Церква Київської області, де діючи умисно, нахабно та зухвало, з метою вчинення хуліганських дій, реалізуючи свій злочинний намір, грубо порушуючи громадський порядок, зневажаючи загальноприйнятими нормами моралі та відкрито демонструючи свою грубу поведінку, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, безпричинно почав висловлюватися нецензурною лайкою в бік громадянки І., яка перебувала в цей час на своєму робочому місці. Після цього, особа П. безпричинно, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, демонструючи свою зверхність над оточуючими наніс один удар кулаком правої руки в поясницю потерпілої І. Продовжуючи свою злочинну діяльність особа П. близько 04 год. 45 хв. перебуваючи в громадському місці, ігноруючи загально прийняті у суспільстві норми моралі, правила поведінки та співжиття,  які виразились в зневажливому ставленні до громадського порядку, існуючих правил поведінки у суспільстві й інших соціальних цінностей, порушенні безпеки та спокою громадян,  усвідомленні протиправного характеру своїх дій, прагненні самовиразитися, продовжив нецензурно виражатись в приміщенні АЗС. Далі, почувши зауваження від громадянки І. про припинення своїх протиправних хуліганських дій та прохання покинути приміщення АЗС, останній не реагував, а навпаки, з метою опору, підійшов до останньої та вигукнув, що «буде її вбивати», після чого, взявши її своєю правою рукою за волосся, ззаду, наніс удар лівою рукою, а саме кулаком в обличчя, у результаті чого І. впала на лівий бік та закрила обличчя руками. В подальшому, П. продовжив наносити удари, а саме кулаком своєї правої руки по обличчю І. Після чого, останній наніс удар своєю правою ногою по обличчю та долонями рук по голові І. Після цього особа П.  руками схопивши за волосся громадянку І., тягнув останню по підлозі приміщення АЗС. Далі П. наніс один удар кулаком своєї лівої руки по тулубу І. та не втримавши рівновагу впав на потерпілу (а саме колінами на обличчя) та далі продовжив наносити удари кулаком правої руки, у кількості 6 разів, по тулубу, після чого П. підвівся та пішов до службового приміщення, залишивши потерпілу лежати на підлозі.

Дане кримінальне правопорушення інкримінується за ч. 3 ст. 296 КК, а саме хуліганство вчинене особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов'язане з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії. Дані дії караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.