flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід депутату сільської ради

15 червня 2023, 14:10

15 червня 2023 року слідчим суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області задоволено клопотання слідчого та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту депутату сільської ради, яка підозрюється у наїзді на поліцейського в стані алкогольного сп'яніння.

Клопотання обґрунтоване тим, що особа Ш. 12.06.2023 перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно справним автомобілем, рухаючись автодорогою не була уважною під час керування транспортним засобом, не стежила за дорожньою обстановкою та відповідно не зреагувала на її зміну, внаслідок чого своїми діями створила загрозу безпеці дорожнього руху, не врахувала дорожню обстановку, проявила неуважність та безпечність, наближаючись до нерухомого транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком синього кольору, який розташовувався на проїзній частині, не зменшила швидкість керованого транспортного засобу, внаслідок чого допустила наїзд на поліцейського, який перебував на проїзній частині, виконуючи поліцейські функції під час несення служби.

Таким чином, громадянка Ш. підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України. За дане правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.