flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи особам, які підозрюються у серії крадіжок

13 червня 2023, 09:55

12 червня 2023 року слідчим суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області задоволено клопотання слічого про обрання запобіжних заходів у вигляді: тримання під вартою громадянину С. та цілодобового домашнього арешту громадянину Х.

Громадянин Х. підозрюється в тому, що 10 червня 2023 року діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, за пропозицією громадянина С. він сприяв вчиненню кримінального правопорушення, а саме: вчиненню крадіжки чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану. Як встановило слідство, було не менше чотирьох епізодів даного кримінального правопорушення за добу. Своїми діями зловмисники завдали збитків власникам майна на суму приблизно 58000 грн.

Відповідно до ч.4 ст.185 КК України за дане кримінальне правопорушення, а саме крадіжці, яка вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.