flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, що підозрюється у підриві гранати, яка призвела до загибелі людини

31 травня 2023, 14:15

31.05.2023 слідчим суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області було задоволено клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному.

Слідством встановлено, що 28.05.2023 громадянин Д. перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, дістав з кишені штанів, в які був одягнений, заготовлений раніше вибуховий пристрій та маючи непрямий умисел, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки, хоч і не бажав, але свідомо припускав їх настання, усвідомлюючи, що його дії носять небезпечний для життя багатьох осіб характер, та можуть загрожувати життю багатьох осіб, привів у дію вищевказаний вибуховий пристрій, відірвавши чеку від підривача ручної гранати та кинув приведений в дію вибуховий пристрій приблизно за 10 метрів від місця знаходження чотирьох осіб, внаслідок чого вищевказаний вибуховий пристрій здетонував та стався вибух.


Внаслідок вибуху громадянин Я. отримав ушкодження у вигляді вибухової травми, осколкового поранення грудної клітки з ушкодженням внутрішніх органів, гострої крововтрати, в результаті чого помер на місці події.


Решта потерпілих отримали численні тілесні ушкодження.


За злочин передбачений п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.