flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, які підозрюється у викраденні автомобіля

22 травня 2023, 16:46

22.05.2023 слідчим суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області задоволено клопотання слідчого щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному.

Відповідно до клопотання та доданих до нього матеріалів, громадянин М підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, а саме: в тому, що 20 травня 2023 року близько 04 год. 00 хв., громадянин М, проходячи неподалік будинку, у дворі помітив транспортний засіб. В цей час у громадянина М виник злочинний умисел на незаконне заволодіння транспортним засобом.

Реалізуючи свій злочинний умисел, громадянин М, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у вказаному місці та у вказаний час, через зачинену хвіртку незаконно проник на огороджену територію вказаного домоволодіння та скориставшись відсутністю власника та тим, що його дії залишаються непоміченими сторонніми особами, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, з корисливих мотивів, користуючись тим, що його дії залишаються не поміченими, таємно від оточуючих через незачинені двері проник в салон автомобіля де за допомогою ключів, які знаходились в автомобілі привів в дію двигун автомобіля та, відкривши ворота, виїхав з території домоволодіння та попрямував до сусіднього населеного пункту, таким чином здійснив незаконне заволодіння вказаним транспортним засобом.

Санкції за дане кримінальне правопорушення, відповідно до ч.2 ст. 289 КК України передбачають позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.