flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, які підозрюється у викраденні транспорту

07 квітня 2023, 09:59

04 квітня 2023 року Білоцерківським міськрайонним судом Київської області задоволено клопотання слідчого відділу Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області щодо застосування до громадянина Б, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 289  КК України запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Слідством встановлено, що 01 квітня 2023 року близько 21 години 10 хвилин, громадянин Б у смт. Рокитне, Білоцерківського району, Київської області, поруч із магазином побачив мопед, без реєстрації, вартістю 14 500 гривень, який належить громадянці П та в цей час у останнього виник умисел на незаконне заволодіння транспортним засобом.

З метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на незаконне заволодіння вказаним мопедом, Громадянин П, перебуваючи у вказаному місці та у вказаний час, підійшов до зазначеного транспортного засобу та пересвідчившись у відсутності поруч власника майна та тим, що його дії залишаються непоміченими сторонніми особами, діючи умисно, з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, з корисливих мотивів, не знайшовши ключів запалювання та не запустивши двигун мопеда, застосовуючи силу власних м'язів, розпочав котити транспортний засіб тим самим заволодів вищевказаним транспортним засобом, чим спричинив потерпілій громадянці П майнової шкоди на суму 14 500 гривень.

Відповідно до ч.1 ст. 289 КК України незаконне заволодіння транспортним засобом - карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.