flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, що підозрюється у вимаганні.

07 квітня 2023, 09:42

06 квітня 2023 року Білоцерківським міськрайонним судом Київської області було задоволено клопотання слідчого відділу Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області щодо взяття під варту громадянина В.

Слідством встановлено, що громадин В спільно з громадянином С перебували за місцем свого проживання, де між ними виник конфлікт з приводу розподілу майна.

В подальшому громадянин В реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння правами на майно, усвідомлюючи суспільну небезпечність свого діяння, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, умисно, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану перебуваючи в спальній кімнаті громадянина С, вимагаючи від останнього переоформити частину квартири на його ім'я, завдав чисельні удари кулаками правої та лівої рук в область голови та тулубу, чим спричинив громадянину С тілесні ушкодження у вигляді важкої черепно-мозкової травми, забою головного мозку важкого ступеню із вдавленням, гострої субдуральної гематоми зліва, перелому кісток носа без зміщення, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

Громадянин С підозрюється у вимозі передати чужі права на майно (вимагання), вчиненої в умовах воєнного стану, яка поєднана із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження потерпілому, тобто у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України, який карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.