flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у вчиненні злочину під час іспитового строку

22 лютого 2023, 09:57

17 лютого 2023 року слідчим суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області було обрано запобіжний захід неодноразово судимому громадянину В., який підозрюється у вчиненні крадіжки під час іспитового строку. 

За декілька днів до обрання запобіжного заходу громадянин В. проходив повз під’їзд будинку в місті Біла Церква, де у нього виник протиправний умисел на викрадення майна, яке знаходиться в підвальному приміщенні. Реалізуючи свій протиправний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, користуючись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, усвідомлюючи незаконний характер своїх дій, в умовах воєнного стану, шляхом вільного доступу, громадянин В. зайшов до підвального приміщення вищевказаного під’їзду та, використовуючи кусачки по металу, які мав при собі, від’єднав кабелі зв’язку, довжиною 4 метра, загальною вартістю 425 гривень 16 копійок, склавши вказані кабелі в підвальному приміщенні. Однак з причин, що не залежали від його волі, свій умисел спрямований на незаконне збагачення за рахунок чужого майна до кінця не довів, тобто не виконав усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, оскільки був виявлений та затриманий на місці вчинення злочину.

За ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України злодію загрожує позбавлення волі, строком від п'яти до восьми років.