flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без змін рішення Білоцерківського суду в спорі про поновлення на роботі.

08 червня 2021, 10:44

Київським апеляційним судом залишено без змін рішення Білоцерківського міськрайонного суду від 29 грудня 2020 року про поновлення на роботі та оплату за час вимушеного прогулу. 

Позивач у даній справі просив суд визнати незаконним та протиправним наказ про звільнення з роботи, поновити його на посаді, стягнути з Державного підприємства на свою користь середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Суд заслухавши доводи позивача та представника відповідача, позов задовольнив повністю: визнав незаконним і скасував наказ про звільнення позивача з роботи, поновив його на займаній посаді, стягнув з Державного підприємства на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Рішення суду в частині поновлення на роботі підлягає негайному виконанню.

Рішення суду першої інстанції оскаржило Державне підприємство: просило його скасувати та прийняти нове – яким у задоволені позову відмовити. Апелянт був впевнений, що позивача звільнили з дотриманням вимог закону, оскільки його не було на роботі без поважних причин, тому підстави для поновлення на роботі позивача та стягнення на його користь середнього заробітку за час вимушеного прогулу відсутні.

Колегія суддів Київського апеляційного суду встановила, що суд першої інстанції повно з’ясував обставини справи, оцінив надані учасниками справи докази, правильно застосував норми матеріального права, не допустив порушень норм процесуального права, які б призвели до неправильного вирішення спору, доводи апеляційної скарги висновків суду не спростовують,  тому колегія суддів не вбачає підстав для скасування рішення суду та задоволення апеляційної скарги. Апеляційну скаргу Державного підприємства залишено без задоволення, а рішення Білоцерківського міськрайонного суду від 29 грудня 2020 року залишено без змін.

Детальніше  з  вказаним судовим рішенням можна ознайомитись  в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням:

І інстанція – https://reyestr.court.gov.ua/Review/93968066

ІІ інстанція - https://reyestr.court.gov.ua/Review/96520110#

Прес-служба Білоцерківського міськрайонного суду